Over het Zomerprogramma070

De hele zomer leuke dingen doen? Dat kan bij het Zomerprogramma in Den Haag!

Ook dit jaar heeft Den Haag een Zomerprogramma voor kinderen en jongeren van 4 tot en met 14 jaar. Zes weken lang (8 juli tot en met 20 augustus) is er van alles te doen en te beleven. In alle buurten en wijken in de stad!

In iedere wijk is wat te doen op het gebied van sport, cultuur en creativiteit. Het doel is dat zoveel mogelijk kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen deelnemen aan activiteiten. En te zorgen dat ze plezier hebben bij activiteiten die hun wereld vergroten en waarbij ze (nieuwe) leeftijdsgenoten ontmoeten.

Er zijn voetbalclinics, creatieve workshops, cursussen streetsports en veel meer. Het Zomerprogramma bevat activiteiten die worden georganiseerd door onder andere welzijns- en jongerenorganisaties, scholen, cultuurinstellingen en sportverenigingen en wordt samengebracht op deze website door Gemeente Den Haag.

Stadsdelen
In alle buurten en wijken in de stad is deze zomer veel te beleven. Van knutselen tot streetsport. Samen met de welzijnsorganisaties, stadsboerderijen, club- en buurthuizen en de bewoners is er een mooi aanbod van activiteiten tijdens de zomer.

In Loosduinen is het gratis festival BLOCKJAM Den Haag met graffiti en kickboks workshops. Of wil je het échte vakantiegevoel ervaren? De Buurtcamping verandert het Zuiderpark in een gezellige camping. Slapen in het tentje en ’s avonds met elkaar rond het kampvuur. Liever de handen uit de mouwen steken? Muzee Scheveningen organiseert knutselactiviteiten. Of bouw de mooiste hut in Ypenburg-Leidschenveen en meld je dan bij YMCA. Meer weten wat er bij u in de buurt te doen is? Kijk op denhaag.nl/stadsdelen.

Onderwijs

Een aantal basis- en middelbare scholen biedt een educatief en gezellig zomerprogramma aan. Vraag ernaar bij uw school. Ook buurthuizen De Mussen  en het Mandelaplein en Stichting Jeugdwerk bieden zomerschool aan. Aanmeldingen hiervoor lopen via de basisscholen uit de wijk.

En kijk ook eens bij deze organisaties die zich deze zomer extra inzetten voor Haagse kinderen en jongeren:

Toolkit
Wilt u als organisatie bekendheid geven aan het Zomerprogramma070? Hier vindt u een toolkit met een poster, flyer, foto’s en logo’s.

Vragen?

Voor vragen over het Zomerprogramma070 kunt u mailen naar: mariska.romer@denhaag.nl